10 juni 2018 Sander van Marion en Pascal van de Velde

Sander van Marion, orgel,   Pascal van de Velde, trompet*

Aandacht voor de Eerste Wereldoorlog

Frankrijk

Prelude (uit: Te Deum) , Marc-Antoine Charpentier, 1634-1704 *

Thema met variaties,  Louis Cl. dÁquin, 1694-1772

Catilène pastorale,  Alexandre Guilmant  1837-1911

Marche de procession,  Louis Lefébure-Wely, 1817-1869

Engeland

Largo in G,  George Friedrich Händel, 1685-1795 *

Trumpet Tune , George Friedrich Händel  *

Caprice in g minor,  Henry Crackel, 1837-1911

Engelse Suite, Henry Purcell, 1659-1695  *

Ouverture – Gavotte – Air, Rondo *, Trumpet tune *

Pauze

België

Drie Miniaturen, Flor Peeters, 1903-1986      koororgel
a. Andante  b. Andante espressivo  c. Allegro maestoso

Trompetsolo 

Duitsland

‘O Mensch, bewein’ dein  Sünde gross,  Johann Seb. Bach, 1685-1750

Hör mein Bitten,  Felix Mendelssohn, 1809-1847 *

Frühlingslied, Felix Mendelssohn  *

Improvisatie  over “Alle Menschen werden Brüder “,  Sander van Marion
                Thema uit 9e Symphonie van Ludwing van Beethoven

Trumpet Voluntary,  Jeremiah  Clarke, 1670-1707 *

Sander van Marion (1938) verwierf zich na zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met zijn karakteristieke orgelspel, zijn improvisatietalent, en zijn verrassende concerten als dirigent van vele koren een gevestigde naam zowel in het binnen- als in het buitenland. In Voorschoten en Leiden is hij vooral bekend als jarenlang dirigent van de COV Exultate Deo en het Rijnlands Mannenkoor. Concertreizen brachten hem op bijzondere orgels en in belangrijke muziekcentra in diverse Europese landen, Canada en de Verenigde Staten van Amerika. Een groot aantal cd’s en dvd’s zijn hiervan in de loop der jaren verschenen. Sander van Marion mocht diverse onderscheidingen ontvangen. Zo is hij één van de weinige Nederlandse organisten met de bijzondere  Franse ‘gouden’ onderscheiding ‘Médaille d’Or’, hem verleend door de Société Arts-Sciences-Lettres  te Parijs voor zijn verdienste voor de Franse orgelcultuur. Een koninklijke onderscheiding ontving Sander van Marion met zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zie ook: www.sandervanmarion.nl

Pascal van de Velde (1984) begon reeds op 7-jarige leeftijd met het bespelen van de trompet bij de tot op heden nog steeds actieve Muziekvereniging ‘Crescendo’ te Dreischor. Hij studeerde in 2006 met onderscheiding af als Bachelor of Music aan het Utrechts Conservatorium. Zowel tijdens zijn studie als daarna volgde hij masterclasses bij beroemde trompettisten, o.a. bij Maurice André en had hij privélessen bij Tamas Velenczei, solo trompettist van de Berliner Philharmoniker. Hij was werkzaam in vele Nederlandse orkesten, waarmee hij ook meerdere malen solowerken uitvoerde, oa. de trompetconcerten van Joseph Haydn. Ook was hij te horen in de theaterproductie ‘Mary Poppins’ en speelde hij in de musicals ‘Joseph’en ‘Evita’. Momenteel geeft Pascal kleinkoper-lessen in Rijswijk (N.B.), Den Dolder en Amerongen.

In de pauze en na het concert kunt u nog een kijkje nemen bij de cd-tafel met  de nieuwe cd ‘Musical Colours’ met o.a werken voor orgel en orkest en opnamen uit Amerika, Canada en Frankrijk en de nieuwe cd ‘Kleurrijke improvisaties’.

Van de dvd ‘Feestelijke orgel-en koormuziek’ is een gedeelte van de opbrengst voor het KWF Kankerfonds.