11 december 2016 ConcertoValiante

Programma

Triosonate op.1/9 in G gr.   A. Corelli (1653-1713)
allegro – allegro – adagio – allegro

Cento partite sopra passacagli   G. Frescobaldi                 (1583-1643)
uit het eerste boek Toccata’s en Partite 1637

Preludium en fuga BWV 860 in G gr.   J.S. Bach  (1685-1750)

Vioolsonate RV 9 op 2/11 in D gr.     A. Vivaldi  (1678-1741)
preludio andante – fantasia presto – gavotte allegro

Pauze

Allegro K. 105 in G gr.    D. Scarlatti  (1685-1757)

Vioolsonate op 1. Nr. 6 in E kl.  F. M. Veracini (1690-1768)                          fantasia: largo – allegro assai – largo –

allemande larghetto – pastorale adagio

giga allegro(eco)

Cellosonate RV 46 op. 14 in Bes gr.         A. Vivaldi
largo – allegro – largo – allegro

Triosonate op.2/12  “Ciacona” in G gr.  A. Corelli
largo – allegro

 

 

Uitvoerenden:

Viool:                    Anfisa Kalinina, Tomasz Plusa

cello                      Carlos Nicolas Afonso

violone                 Zhou Feng

Klavecimbel       Leonardo Valiante

  

ConcertoValiante is een ensemble dat is ontstaan uit de passie van klavecinist Leonardo Valiante, gericht op barokmuziek in de breedste vorm.  ConcertoValiante werkt met studenten en afgestudeerden van het Koninklijk Conservatorium Den Haag en conservatoria uit Utrecht en Amsterdam. De solisten en musici komen van over de hele wereld naar Nederland om hun kwaliteiten te vergroten door de studies op conservatoria alhier. Regelmatig worden nieuwe interpretaties gecreëerd door Leonardo Valiante, door het barokensemble en door coördinator Nelly Straatjes.

Onder de naam ConcertoValiante zijn in 2012 de opera Orlando, in 2014 de opera Rodelinda  en in 2016 de opera Ottone, allen van G.F. Händel, uitgebracht in Den Haag en Utrecht. Van deze uitvoeringen worden regelmatig highlights uitgevoerd door de solisten en musici om het publiek vertrouwd te maken met de schitterende klanken uit de barokperiode.

ConcertoValiante is inmiddels weer gestart met een nieuwe opera, Catone in Utica van A. Vivaldi. De eerste highlights van deze opera zullen in maart 2017 in de Bergkerk te Den Haag worden uitgevoerd.

Ook treedt het barokensemble van ConcertoValiante regelmatig op in de Kloosterkerk en de Emmauskerk te Den Haag, en verzorgen zij kamerconcerten in o.a. het Rijksmuseum voor Oudheden en het prentenkabinet te Leiden, Arti & Amicitiae te Amsterdam en het Kasteel Oud-Poelgeest te Oegstgeest.

Website: www.concertovaliante.com

Facebook: concertovaliante