11 november 2018 Quodlibet en Herman Lodder

Programma 11 november 2018 

Koor: Quodlibet olv Enrico Ruggieri

Orgel: Herman Lodder

Erbarm dich mein, o Herre Gott, Johann Sebastian Bach (1685-1750)   orgel
In Flanders Fields, John McCrae (1872-1918)  gedicht
Requiem, Herbert Howells (1892-1983)   koor

Pauze

Prière,  Jean Langlais (1907-1991)   orgel
Wie liegt die Stadt so wüst, R Mauersberger(1903-1982)   koor
The Veteran, Margaret Postgate More (1893-1980)   gedicht
O Welt, ich muss dich lassen, Johannes Brahms (1833-1897)  orgel
Anthem for Doomed Youth, Wilfred Owen (1893-1918)  gedicht
In remembrance, Eleanor Daley (1955)  koor
Danny Boy, Trad./P.Lawson/P.Knight   koor

Kamerkoor Quod Libet  voert koorwerken op hoog niveau uit. Daarbij probeert Quod Libet steeds de naam eer aan te doen: Quod Libet – voor elk wat wils! Het koor voert twee tot drie nieuwe programma’s per jaar uit en maakt zo nu en dan buitenlandse concertreizen. Ook wordt regelmatig deelgenomen aan festivals. Quod Libet bestaat bijna 50 jaar en staat sinds 2017 onder leiding van Enrico Ruggieri.

Dirigent Enrico Ruggieri (1982) studeerde piano en na een Bachelor in Architectuur, behaalde hij een Master in Koormuziek en Koordirectie aan het conservatorium van Bologna. In mei 2017 rondde hij zijn Master in Koordirectie af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Enrico volgde diverse masterclasses met musici, gespecialiseerd in koordirectie en oude muziek. Hij stond al voor een flink aantal amateurkoren met een heel divers repertoire: kerkmuziek, volksmuziek, oude muziek en modernere muziek. Nu dirigeert hij naast ‘Quod Libet’ ook het ‘Lassus Consort’ in Amsterdam, het project-kamerkoor ‘Koorteze’, het ‘Haags Renaissance Kamerkoor’ en ‘A Cappella dos Italianos’.

Herman Lodder is organist van de Dorpskerk in Voorschoten. Hij studeerde kerkmuziek in Amsterdam bij o.a. Willem Vogel en specialiseerde zich in Franse barokmuziek bij Ewald Kooiman en Bach interpretatie bij Klaas Bolt. Daarnaast deed hij de Kurt Thomas cursus voor dirigenten in Utrecht en was hij ruim 20 jaar dirigent van de ‘Noord-Hofland Cantorij’ in Voorschoten.  Als organist en pianist verzorgt hij al vele jaren concerten in de regio en treedt hij regelmatig op als begeleider van koren en solisten. Daarnaast maakt hij deel uit van de ‘Musici rond het Academieorgel’, het ‘Leids Cantate Consort’ en het ‘Willis Consort’. Hij zingt tenor bij Quod Libet.