13 november 2016 Herman Lodder en Henk Walvaart

 Herman

March en Canzona uit Music for the Funeral of Queen Mary, Henry Purcell (1659 – 1695)

Henk

Jesu bleibet meine Freude uit cantate 147 Johann S. Bach (1685-1750)

Herman

Toccata en fuga in d, BWV 565 Johann S. Bach

Henk

Preludium en Fuga in G. Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847)

Pauze

Herman

Mijn gebed, gecomponeerd door Joop Stokkermans op tekst van Gerard den Braber en een hit in 1970 door D.C. Lewis ps. Ruud Eggenhuizen.

Henk

Korte impressie over de tonen van de klokken van de Laurentiuskerk (L) en de Dorpskerk (D)

Wat de toonhoogte betreft van laag naar hoog: Des (D); F (L); As (L); Bes (L) en Des (D).
De drie klokken van de Laurentiuskerk geven de inzet van het ‘Te Deum’.

Herman

Toccata in G, Th. Dubois (1837 – 1924)

 

Herman Lodder (1952) is cantor-organist van de Dorpskerk. Hij studeerde kerkmuziek in Amsterdam bij o.a. Willem Vogel en specialiseerde zich in Franse barokmuziek bij Ewald Kooiman en Bach interpretatie bij Klaas Bolt. Als organist en pianist verzorgt hij al vele jaren concerten in de regio en treedt hij regelmatig op als begeleider van solisten.

Henk Walvaart (1932) was meer dan 50 jaar cantor-organist van de Dorpskerk. Naast de reguliere diensten bespeelde hij ook elke vrijdagmorgen het orgel. Tevens werkte hij vele jaren mee aan de muziekweek en organiseeerde vele jaren de orgel en beiaard concerten in de Dorpskerk. Hiervoor is hem in september 2013 de Parel van Voorschoten uitgereikt. Eerder ontving hij al een Koninklijke Onderscheiding.

In 2013 is een CD gemaakt met 15 opnames van de meest prominente orgels in Voorschoten, zoals van de Dorpskerk en de Laurentiuskerk. Ook Herman Lodder en Henk Walvaart hebben hun medewerking aan deze CD gegeven. Er zijn nog een aantal van deze CD’s te koop in de pauze van dit concert.