17 november 2019 – Wim Loef en Voorschotens Kamerkoor

Het Voorschotens Kamerkoor onder leiding van Nico Philipp Hovius zingt de “Missa Sancti Bernardi de Offida” (Heiligmesse) van Joseph Haydn. Wim Loef begeleidt het koor op het koororgel. Daarnaast speelt Wim Loef een aantal stukken op het hoofdorgel.

Programma

Fantaisie et Fugue en si bémol,  Alexandre Boëly ( 1785-1858)

Kyrie koor

Gloria koor

Credo koor

Sonata I,   Carl Philipp Emanuel Bach  ( 1714-1788)
Allegro di molto, Adagio, Allegro

Pauze

Von Gott will ich nicht lassen, BWV 658, Johan Sebastiaan Bach (1685-1750)

Von Gott will ich nicht lassen,   Bert Matter ( 1937)

Sanctus koor

Benedictus koor

Agnus Dei koor

Wim Loef is organist van de Dom Kerk in De Lier en cantor van de Vierhovenkerk en de Lutherse Kerk, beide te Delft. Ook werkt hij als dirigent projectmatig met verschillende koren,o.a. Het Vierjaargetijden Koor van de Sint Martinus Kerk te Voorburg.

Het Voorschotens kamerkoor is een gemengd koor onder leiding van dirigent Nico Philipp Hovius. Het repertoire omvat meerstemmige koorwerken zowel kerkelijk als profaan van de renaissance tot de moderne tijd. Ook staan er geregeld stukken op het programma gecomponeerd door de dirigent.

Nico Philipp Hovius dirigeert het Voorschotens Kamerkoor sinds 1990. Hij studeerde directie en schoolmuziek aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Hij is verbonden aan het Hugo Grotius College te Delft. Hij heeft ook een groot aantal muziekwerken gecomponeerd, sommige ook specifiek voor het VKK.